Nevike Naplója

--Menü--

webes naplóm...


Linkek

* Kezdõlap
* Napló Adatai
* Arhív

A társfüggő, egyedül létezni képtelen egyed.

A társfüggő, egyedül létezni képtelen egyed.

 

Olvastam egy bemutatkozást, egy 50 feletti úrtól. Lehet, hogy rosszul fordítom, ha igen, előre kérek elnézést.

„Szia ………………. vagyok van egy kapcsolat de szabadulni akarok ……………… dolgozom…………….”

Ennyi a lényeg. Az egész nem sokkal több. Ez nekem azt jelenti, hogy kapcsolatban élek, férfi létemre képtelen vagyok az önálló életre. Egyik nőtől a másikhoz szeretnék továbblépni.

Lehet, hogy az értelmezésem oka az, ismertem ilyen férfit, nem is egyet. Egyiküket évekkel ezelőtt meg is nyertem. Nem mondhatom még azt sem, hogy nem volt értelme, vagy akár rossz lett volna …. egy darabig. Addig volt jó, amíg kiderült, hogy az ilyen férfit nem lehet tisztelni. Tényleg nem képes „anyu” nélküli életre, viszont ezt ő tudja magáról, és ezért csökkent mennyiségű önbizalommal rendelkezik, azaz nem rendelkezik.

Ilyen egyed mellett válunk azzá, akire azt mondjátok, hogy kasztrálunk benneteket, férfiakat.

No, a fenti bekezdés arra volt jó, hogy jól a pasikra hárítsam a felelősséget azért, amit emancipációnak, női egyenjogúságnak, vagy akárhogy is nevezünk. Ez az a tulajdonságunk, amit rendszeresen a szemünkre hánytok. Vagy lehet, hogy csak nekem? Lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom, és szingli nőtársaim egészen más akadályokkal küzdenek?

Saját társaságbeli tapasztalatom az, hogy a nők nagyrésze találkozott már ezzel a típussal. Őket Anyu rontja el? Nem tudom, mert nekem lányom van, de gondolom, ha fiú lett volna, akkor is jól megrázom, ha az élet alól felmentett kategória jellemzőit mutatja.

Összegzésként javaslom, ha rossz kapcsolatban élsz, javítsd meg. Ha esélytelen a helyreállítás, és már annyi energiát fecséreltél, ami belőled vesz el, akkor lépj ki belőle, építsd fel magad újra. Ha ez kész van, és egy megfelelő jellemzőkkel rendelkező példányt tudsz magadból áruba bocsátani, akkor regelj ezen a piacon, és kapkodni fognak utánad a jobbnál jobb nők.

Ez természetesen ismét fordítva is igaz, bár a férfiakról még mindig nem tudom biztosan, hogy mit szeretnének. Annyit talán igen, hogy ne a sérüléseket akarjuk más által gyógyítani.


Létrehozva: November 16, 2017 idõ: 17:25
Link

Az ideális párkapcsolati forma ... szerintem

Sziasztok!

Íme bebizonyosodott, hogy nem ördögtől való az, amit én ideális párkapcsolatnak gondolok.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket a témában:

Külön lakó élettársak


Az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban mind nagyobb figyelmet kap egy érdekes társadalmi folyamat: úgy tűnik, egyre több az olyan tartós párkapcsolat, melyben a felek nem költöznek össze.

Az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban mind nagyobb figyelmet kap egy érdekes társadalmi folyamat: úgy tűnik, egyre több az olyan tartós párkapcsolat, melyben a felek nem költöznek össze. A jelenség szociológiai szempontból meglehetősen összetett, és még nevet sem könnyű találni neki. Együttjárás? LAT? Látogató kapcsolat? A LAT betűszót egy holland újságíró alkotta meg a Living Apart Together filmcímből. A LAT vagy lat sikerszó lett, bekerült a köznyelvbe, sőt a szociológia szakkifejezései közé is. A magyarban – alighanem az angol rövidítés játékos megtoldásaként – a látogató kapcsolat kifejezés is kezd meghonosodni. A lat jelentését nem nehéz meghatározni: olyan monogám, mély érzelmeken alapuló, tartós párkapcsolat, amelyben a felek külön háztartásban élnek.

A hazai felmérések szerint a „latosok” száma egyáltalán nem mondható jelentéktelennek, Magyarországon közel félmillió ember él látogató kapcsolatban; ez a felnőtt lakosság 6,3 százalékát teszi ki. Az érték nagyjából illeszkedik a nemzetközi trendbe...

A LAT-kapcsolatok meglehetősen intenzívnek mondhatók, hiszen a hazai adatok szerint az így élők 50 százaléka szinte mindennap találkozik párjával, 25 százalékuk hetente több alkalommal, 19% pedig nagyjából heti egy találkozásról számolt be. S hogy a látogató kapcsolat valóban az együttélés egy formájának tekinthető, azt jól jelzi, hogy a szociológiai felmérésben részt vevő latosok 55 százaléka a válaszadás időpontjában már több mint két éve volt együtt partnerével. Azt gondolhatnánk, a látogató kapcsolatok azért alakulnak ki, mert a pár két tagját földrajzi távolság választja el egymástól. Ezt azonban egyértelműen cáfolja az az adat, hogy Magyarországon a latosok negyede tízpercnyire vagy még közelebb lakik partneréhez, 83 százalékuk pedig egy órán belül képes eljutni párja otthonába. Vagyis nem távkapcsolatról van szó – de akkor miről?

Az ilyen kapcsolatok lehetnek ugyanolyan mélyek, mint azok, amelyeknél a párok együtt élnek. Ugyanis, ahelyett, hogy a szerelmesek belefásulnának a monoton hétköznapokba, minőségi időt igyekeznek együtt eltölteni.


Létrehozva: September 28, 2017 idõ: 21:47
Link

Nem értem!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

A kérdés természetesen költői, de akkor is felteszem, nem bírom bent tartani.
Nézelődök, keresgélek, rátalálok egy arcra, valamiért megfog. Lehet, már itt gyanakodnom kellett volna, mert napszemüveg mögé rejtőzött.
Küldök neki egy puszit, csak hogy felhívjam magamra a figyelmet. Sikerült, hurrá! Kaptam egy levelet, folytattuk mailen. Beszélgetés ha nem is eget verő, de azért megyeget. Nem nagyon szeretem sokáig nyújtani, mert vagy téves elképzelések születnek, vagy egyszerűen csak ellaposodik. Írom az úriembernek, találkozzunk. Kaptam képet is, szemüvegtelent, egész embereset. Részemről még mindig rendben. Küldtem én is, nem a legelőnyösebb, nagyon nevetőst, emberem nem menekült el. Jaj de jó, ha ezt a képet elviselte, akkor már csak kellemes meglepit okozhatok. Megbeszéltük, vasárnap találkozunk. Van dolga délután, kér telefonszámot, hívni fog, úgy könnyebb egyeztetni. Hát persze. Küldöm a számot ... na és azóta semmi. Úgy hívott, úgy írt bármit is, mint Nektek. Ja, boccs, tévedhetek, lehet, hogy az egyik olvasóm közben lenyúlta? :o) Na sebaj, túllépek ezen, nincs katasztrófa.
Csak valaki mondja el nekem, ennek mi az értelme? Mi a ........ért nem lehet egy sort írni, hogy meggondoltam magam. Az egész azért dühít ennyire, mert lemondtam valamit miatta, és vasárnap este igazi mamásan otthon bámultam volna a tv-t. Na jó nem a tv-t, de ez mindegy is.
Nem bánnám, ha emberünk olvasna blogot. Innen üzenem, hogy bunkóságból kapott egy csillagos 5-öst.
Lehet mondani, hogy savanyú a szőlő. De ha belegondoltok, a másik emberi lény iránti alapvető tiszteletet sikerült teljes mértékben 0-ra redukálnia magában.
Na jó, ennyi, kifüstölögtem magam.
Szép estét kívánok Nektek!


Létrehozva: September 18, 2017 idõ: 21:30
Link

Amire vágyom.

Sziasztok!

Ezen az oldalon először járok, hasonlón már voltam. Párt is találtam ... ideiglenest, azt gondolom részben azért, mert nem igazán tudtam megfogalmazni, megértetni, mi is, amit szeretnék. Ma elkezdtem levelezni, egy arc nélküli úriemberrel, mert szeretek veszélyesen élni. :o) Lényeg, hogy a nem mondom el senkinek, elmondom hát ... egy ismeretlennek - elvén, azt hiszem, sikerült leírnom, mit szeretnék. Annyira elégedett vagyok, mai teljesítményemmel, hogy levelező partnerem vágyott, utólagos engedelmével, minden konkrétum nélkül a lényeget ide másolom.

   „Valamilyen szintű összetartozásra vágyom, ami azért meghagyja a személyes szabadságomat. Olyan partnerre vágyom, aki tudja, hogy nem azért vagyok vele, mert nincs más, hanem azért, mert Ő kell. Ebben biztos lévén, nyugodt szívvel enged szabadon, mert bízik bennem, és főleg saját magában.
> Vágyom a közös élményekre, mint ünnep, nyaralás, és akár a közös ébredés. Cserébe én is szabadon engedem a másikat, bízva abban, hogy elég jó vagyok neki ahhoz, hogy visszatérjen.
> Már nem vágyom rá, hogy valaki minden reggel itt lábatlankodjon körülöttem, és felborítsa a megszokott ritmust. Arra viszont igen, hogy a szabad reggeleken akár mellette ébredjek, és az, hogy van kihez bújni, ne legyen megszokott, magától értetődő. Legyen az minden alkalommal öröm.
> Azt sem szeretném, ha kötelező jelleggel kellene hallgatnom éjjel valaki horkolását, de hiszem, van az a Férfi, akinek a horkolását szívesen elviselem a társaságáért cserébe.”


Köszönöm a figyelmeteket, ígérem jövök  még, ha érdekel, lelkem egy apró szeletkéje.

Nézem, nézem, olvasom, biztos el akarom ezt küldeni csak így bele az éterbe? Hát jó, legyen, mit veszíthetek?


Létrehozva: August 21, 2017 idõ: 23:43
Link