Véletlen Naplója

Mekkora szöveg!!!! :)

Mikor...elolvastam, elolvadás helyett, elkezdtem befelé mosolyogni, amit nem tudtam egy jó nagy darabig befejezni. A "nosztalgikus" blogra gondolok. Szókincse, nyelvhasználata, magasan csapkodja az eget, kiveri a biztosítékot, a hasizomnak új erőt ad, a száj körüli izmok felfelé rángatóznak és a nap eleji nevetőgörcsöt, a halk nevetőgörcsöt felpiszkálják. Összetört szókinccsel ülök magamban, mert ez a szöveg nem múlható felül. Tetten értem magam, hogy írni kell erről a nevetést felpiszkáló szövegről. nem ragozom, nem díszítem tovább, majd elolvasom legalább háromszor még, a merítkezés kedvéért. Nyugalmam megtaláltam ma, kedvem ideült mellém, szemem szürkeségében, látom a jelent, jövőmben... megcsillant egy szivárvány színű magaslat, majd elnyúlok csendesen még a nap valamelyik részében, írok, mert van feladat.... de, ha a humor megtalál újra, majd jelentkezem. Egy nagy marhaság a végére.

08:25 - September 22, 2018

13:45 - August 17, 2018

Vannak még "csodák".

Vannak még csodák, kicsik, nagyok, akadnak...csodák nélküli csodák, sőt olyanok is, amiken még elcsodálkozom, pedig nem kellene, mert minek is. Emberek élnek, vannak, léteznek, egyedül, együtt de magányosan, élnek együtt, kényszerből a végtelennel határosan. Miért is történnek dolgok, hogy megtörténjenek de kiben bízhatunk még mindig talány. Volt, hogy a legjobb barát hazudta le a csillagos eget, volt, hogy semmit sem értettek a mondanivalóból de kit érdekel, hisz, szíve joga ez, mindenkinek. Rá kell jönni egy idő után, kinek több, kinek kevesebb, hogy az egyedüli megoldás, nem szabad bízni senkiben, nem lehet hinni... senkinek. Van, kinek ez új dolog?... az hazudik, önmagának is, hazudik a szomszéd kutyájának, macskájának, barátjának, lakótársának. Megálmodtam egy világot a Világ álmodott meg magának, majd csend mélyén tanyázom, majd hallgatok mindenről, mindenkinek. Amit elmondhatok, nem mondom el senkinek, mert minek. Egyszer, lehet, elmondom mindenkinek.

07:49 - August 9, 2018

Nyugalmat szeretnék.

Nyugalmat szeretnék, égen, földön, földben nyugvó földközelben, nyugalmat kívánok, minden földi halandónak, nyugalommal teljen minden nap, nyugalmat árasszon, tél, nyár, ősz s tavasz. Mosoly legyen napi vigasz, mosollyal teljen a nap, a csendből halkan kövessen egy dal, mi... vidámít, betakar, legyen a szomorú percekben vigasz, .. egy régi gondolat, egy megmenthető pillanat egy fatörzsben elbújt hangfoszlány, csilingelő hang, hegyek ormán. Ne lásd a végtelen rosszat, mely azt várja, mikor temesse vigyorát arcodba. Ne hidd el a szomszéd pletykás szavát, magadnak legyél hittel, csendben barátja,mint mikor elnémul a beszélők szája, legyen magadnak, magadtól pár bölcs gondolatod, mit nem osztasz meg senkivel, mit megoszthatsz magaddal s mindenkivel. Nevetve figyeld a teret a térben a fellegeket, hangokkal játssz, tiszteld az okos szavát, ne ítélkezz, ne szomoríts el senkit s ne vedd a nyakadba a világ... minden baját!

21:31 - July 27, 2018

Jó pihenést!

09:16 - July 20, 2018

Mit tehetünk magunkért.

17:40 - July 4, 2018

Legyél kész erre a zenére!!!

:) :)

08:37 - July 3, 2018

Hova lettek a RÉGI blogolók?

Tényleg, hova lettek, elbújtak a sorok közt, lehet leszaladtak a boltba és elfelejtettek belépni? Lehet, hogy elutaztak jó messzire, vagy nincs kedvük írni? Számolok vagy 4 napig és újra benézek. Hátha egy régi írogató, nő, vagy férfi ember gondolatát meglátom. Pompás lenne, olvasgatnám, nevetnék vagy sírnék. Véletlenül írjanak már valamit a régiek. ... csak 1 sort, vagy kettőt, tegyenek jó helyre vesszőt, ne legyenek komolyak, ne legyenek sírósak, legyenek a régi stílusukban írósak. Na jó, halihó, majd visszanézek. Régi blogolók, írásra fel! Hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. :)

07:15 - June 30, 2018

Írjak valamit?

Valami. Valami, ami... kerek, ferde, ferdén egyenes, valami, aminek a teteje üres, oldala meredeken elvetemedett, valami, aminek se eleje se vége, valami amitől nem kell senkinek félnie.Valami amiben biztos mindenki, valami ami miatt el lehet tévedni, valami aminek neve sincs csak alakja, markolatja kékes, valami, ami lehet görbe, egyenes, lehet fénylőn fényes. Nem tudom mi az a valami vagy mi ez a valami, csak azt tudom, hogy érdekesen kitalálható és mindenki annak képzeli aminek akarja és ez rémes... :)

08:23 - June 16, 2018

Csak úúúúúúúúúúúgy.

Messzire hallatszik sóhajok íze, Messziről érezni harsogó vidámságokat, Messze a hajnal, mikor egyedül ébredsz, Messze száll a dallam, mint fölszakadt sóhajból egy lélek. Emlékül egy nagyon régi, talán nem is volt szerelem oldalára. Így gitározott és ezt a számot is, az az ember, aki nagyon magányos volt. A halált választotta egy őszi esős napon. Nagyon egyedül volt és egyedül is akart maradni. Villanásnyi boldogságok csillogtak arcán, nem volt elég. A zenében elégett!!!!!

18:37 - May 27, 2018

Egy csodás dal.

22:25 - May 26, 2018

Életben maradni.

Életben maradni, nem sok és nem kevés. Juss ez az élőnek, halottnak semmi, halálán levőnek, utolsó levegővétel. Megérinteni felhők fodrát, olvasni a szemekben, nagy dolog, kevesek adománya, sokak szerencsétlensége. Nem érteni a jelekből, kételkedni másokban, nem hinni a szép szavaknak, megismételni megint ugyanazt, nem kevés de sok, sokkkkkk. Megismételni újra és újra a rossz választást, lehetőség, amivel nem élnek, a rossz megérintése, menthetetlenné tesz, megmérgez. Közöny, nyugtalanság, eleven önsajnálat, nem terem, nem teremtő. Mindent újra rosszul megérezni, megtenni, meglátni a vakság a lelki vakság reménytelen inas fedőjét emelgetni, nem nyerő erő. Nyelvelni saját gondolatokkal, nyugodtnak maradni, változó korokkal, erény, tudás. Miként a szél... válik zivatarrá, nem szabom a létet irgalmatlanná, nem szabom magam terét nyugtalan, zsarnoki, nem megélhetőnek. Legyek szabad, legyek saját magam ura, nem kell a fellegekben lakó, beígért lakoma.

20:14 - May 22, 2018

Legyen cím nélkül.

Szemtelenül nézek a széllel szembe, Nem tudom a nap melyik oldalát fogom, Elejében hagytam a vállamat, nap végére hagytam álmomat. Álmatlan éjszakák, borongó fellegek, Alacsonyan száll az ember-rengeteg. Magasba tartom kezem, intek a tömegnek, Régen láttam önmagam arcában egy napfény-gyermeket. Süt a Hold, éget a mező, Felismerhetetlen a hegytető, Álomparkolóban, lovak, Életben maradnak e a halak... Megmentett levegőben jó lenne pihegni, Arcokról szerelmet, arcokra tenni, Álarcok karmait feledve temetni. Integet a jelen a múlt ajtajában, Érinti a láb a szellőt, maroknyi markában.

21:30 - May 5, 2018

Végletek.

Végletek érintése arcomon, Végtelen mosolya álmok peremén, Végső álmok a hegyeken túl, Hol a magasságok és mélységek, Falak közé szorulnak a kéklő ég alatt. Ne hagyd magad!

14:16 - November 12, 2017

Jajj miért is jöttem ide?.. aham, beugrott, valami jó zenét keresek és megpróbálom beágyazni:)))

07:51 - November 10, 2017

Leírás
webes naplóm...

Kezdőlap
Napló Adatai
Arhív

Legutóbbi Bejegyzések
- Mekkora szöveg!!!! :)
- Untitled
- Vannak még "csodák".
- Nyugalmat szeretnék.
- Jó pihenést!