Nevike Naplója

--Menü--

webes naplóm...


Linkek

* Kezdõlap
* Napló Adatai
* Arhív

A társfüggő, egyedül létezni képtelen egyed.

A társfüggő, egyedül létezni képtelen egyed.

 

Olvastam egy bemutatkozást, egy 50 feletti úrtól. Lehet, hogy rosszul fordítom, ha igen, előre kérek elnézést.

„Szia ………………. vagyok van egy kapcsolat de szabadulni akarok ……………… dolgozom…………….”

Ennyi a lényeg. Az egész nem sokkal több. Ez nekem azt jelenti, hogy kapcsolatban élek, férfi létemre képtelen vagyok az önálló életre. Egyik nőtől a másikhoz szeretnék továbblépni.

Lehet, hogy az értelmezésem oka az, ismertem ilyen férfit, nem is egyet. Egyiküket évekkel ezelőtt meg is nyertem. Nem mondhatom még azt sem, hogy nem volt értelme, vagy akár rossz lett volna …. egy darabig. Addig volt jó, amíg kiderült, hogy az ilyen férfit nem lehet tisztelni. Tényleg nem képes „anyu” nélküli életre, viszont ezt ő tudja magáról, és ezért csökkent mennyiségű önbizalommal rendelkezik, azaz nem rendelkezik.

Ilyen egyed mellett válunk azzá, akire azt mondjátok, hogy kasztrálunk benneteket, férfiakat.

No, a fenti bekezdés arra volt jó, hogy jól a pasikra hárítsam a felelősséget azért, amit emancipációnak, női egyenjogúságnak, vagy akárhogy is nevezünk. Ez az a tulajdonságunk, amit rendszeresen a szemünkre hánytok. Vagy lehet, hogy csak nekem? Lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom, és szingli nőtársaim egészen más akadályokkal küzdenek?

Saját társaságbeli tapasztalatom az, hogy a nők nagyrésze találkozott már ezzel a típussal. Őket Anyu rontja el? Nem tudom, mert nekem lányom van, de gondolom, ha fiú lett volna, akkor is jól megrázom, ha az élet alól felmentett kategória jellemzőit mutatja.

Összegzésként javaslom, ha rossz kapcsolatban élsz, javítsd meg. Ha esélytelen a helyreállítás, és már annyi energiát fecséreltél, ami belőled vesz el, akkor lépj ki belőle, építsd fel magad újra. Ha ez kész van, és egy megfelelő jellemzőkkel rendelkező példányt tudsz magadból áruba bocsátani, akkor regelj ezen a piacon, és kapkodni fognak utánad a jobbnál jobb nők.

Ez természetesen ismét fordítva is igaz, bár a férfiakról még mindig nem tudom biztosan, hogy mit szeretnének. Annyit talán igen, hogy ne a sérüléseket akarjuk más által gyógyítani.


Beküldve: November 16, 2017 idõ: 17:25

<- Elõzõ Oldal | Következõ Oldal ->